SEDINTA FOTO sau TRASH THE DRESS ?

SEDINTA FOTO IN PARC

            De cele mai multe ori in oferta unui fotograf de eveniment apare si „sedinta  foto din ziua nuntii”, inclusa in pachet.

Totusi, acel shooting  este destul de deranjant. Motivele sunt suficiente:  machiajul nu este gata la timp, coafura nu „respecta” tiparul dorit, invitatii nu reusesc sa soseasca la timp, nasii nu sunt gata,

SEDINTA FOTO sau TRASH THE DRESS ?

traficul este aglomerat. Sedinta, de obicei, este inainte de slujba si LUMINA este destul de dura – chiar si in septembrie. De asemenea, temperatura ridicata, iar impedimentele pot continua…

  Toate cele enumerate mai sus nu fac decat sa streseze mirii! De aici si pana la niste fotografii cu zambet fortat si cadre neprofesionale este doar un pas. Un cuplu stresat poate face sa scada sansele fotografului. Pentru a avea  acea minima creativitate de care are nevoie in aceasta arta subiectii trebuie sa fie relaxati.

Parcul este asaltat, in sezon, de fotografi si miri. Cred ca sunt destule motive care sa convinga un cuplu sa aleaga alta locatie de fotografiere decat parcul. Poate fi zona veche a orasului, daca aceasta este impanzita de terase. Pe o alee pietruita, langa o cladire cu pereti luciosi (de sticla) poate avea loc o sedinta foto. Locul de shooting poate fi oriunde  ne simtim bine  (liberi de stres). Putem face fotografiile si pe strada, poate fi o alegere mai buna decat clasicul PARC.

SEDINTA FOTO sau TRASH THE DRESS ?

TRASH THE DRESS

Deoarece vorbim de sedinta foto a mirilor, cel mai bun sfat pe care il pot da, din experienta personala si profesionala, este ca aceasta sa aibe loc DOAR cu mirii si alocarea a cel putin o ora pentru fotografierea lor, daca nu avem parte si de o sedinta TRASH THE DRESS.

            Eu recomand mirilor ca sedinta  foto sa aiba loc in alta zi dupa nunta. Aceasta poate avea loc intr-un cadru relaxat si fara nici un pic de stres. Pot avea parte de rasarit, mijlocul zilei si chiar de apus, poate chiar si un loc atipic.  Dispare problema coafurii, a machiajului, iar  tinuta nu mai trebuie sa  fie „la dunga”.

Multi considera ca aceasta sedinta este una despre distrugerea rochiei de mireasa (TRASH THE DRESS). NU ESTE ASA! In aceasta sesiune este vorba doar despre conceptul „La revedere rochia mea de mireasa”!

Ca si fotograf, nu trebuie pierdut din vedere ca aceasta sedinta reprezinta cartea ta de vizita! Obligatia ta, ca si storyteller, este despre dragostea si pasiunea unuia fata de celalalt.

Cu drag,

Viorel Bitca

Fotograf

%d blogeri au apreciat: